Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Κλείνει Λέσβο ο Παύλος Βογιατζής (ΕΜΠΡΟΣ)

Γράφει: Πολλάτου Μαρίνα
22/09/2010

Εκτός απροόπτου, τις επόμενες μέρες, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στη Μυτιλήνη, ο Παύλος Βογιατζής σχεδιάζει να ανακοινώσει το συνδυασμό του για την περιφερειακή ενότητα της Λέσβου, για την οποία και έχει ήδη οριστικοποιήσει μεγάλο μέρος εκ των 27 υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, ενώ με άλλους βρίσκεται ακόμη σε επαφές.



Εκτός των δέκα πρώτων υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων που παρουσιάσαμε προ ημερών (Πόπη Πρωτογεράκη - Γόμου, Πέλλα Ανδριώτου, Μιχάλης Πολυπαθέλλης, Απόστολος Αλατζάς, Στρατής Πολυχρόνης, Κώστας Κουνέλλης, Παρασκευάς Φραντζέσκος, Κώστας Αρώνης, Χρήστος Κουτσοτάσιος, Στρατής Τζιμής), αλλά και του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Θεόδωρου Βαλσαμίδη, ο κ. Βογιατζής φέρεται χθες να έκλεισε και την υποψηφιότητα του για χρόνια προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Ελέγχου Τροφίμων (ΣΕΕΤ) και προϊσταμένου της Χημικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Ηλία Κουρτζή.

Απ’ όλο το νησί
Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βογιατζής, και στη λογική πάντα να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και αναλογικότερη εκπροσώπηση όλων των χωριών και περιοχών της Λέσβου στο συνδυασμό, συνεχίζει τις επαφές με αυτοδιοικητικούς που επιθυμεί να συμμετάσχουν στην παράταξη «Αγώνας για τα νησιά μας». Στο πλαίσιο αυτό, έχει κάνει κρούση και φέρεται να έχει συζητήσει κατ’ επανάληψη με τον Ταξιάρχη Βέρρο απ’ την Καλλονή και το δήμαρχο Μανταμάδου, Στέφανο Αποστόλου.

Ο κ. Αποστόλου, όπως και σε άλλες προτάσεις που του απηύθυναν επικεφαλής υποψήφιοι, με πιο πρόσφατη αυτή του υποψήφιου δημάρχου Λέσβου Παντελή Πατερέλλη, παρέπεμψε τις τελικές αποφάσεις σε σύσκεψη του συνδυασμού του «Νέο Ξεκίνημα», ο οποίος τις επόμενες μέρες θα κληθεί να συζητήσει το πώς θα κινηθεί και με ποιους στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Θυμίζουμε ότι ο συνδυασμός Αποστόλου είχε στελεχωθεί από προσκείμενους τόσο στη Ν.Δ., όσο και στο ΠΑΣΟΚ, κι έτσι η συνεργασία που ευδοκίμησε δυο τετραετίες τώρα στα όρια του δήμου Μανταμάδου, δεν αποκλείεται να μην μπορέσει να διατηρηθεί και περαιτέρω· ή το αντίθετο, να συνεχιστεί με τα ίδια πρόσωπα.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Πατερέλλης με συνεργάτες του επισκέφτηκαν το Μανταμάδο και μάλιστα είχαν σύσκεψη σε αίθουσα που τους παραχωρήθηκε στο δημαρχείο. Μετά το τέλος της σύσκεψης, όπου δε μετείχε ο κ. Αποστόλου, κλήθηκε και ο δήμαρχος, στον οποίο ο κ. Πατερέλλης απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας για όλο το συνδυασμό «Νέο Ξεκίνημα». Ο κ. Αποστόλου, όπως φέρεται να έχει απαντήσει και στον κ. Βογιατζή, αρνήθηκε να απαντήσει εκ μέρους όλου του συνδυασμού του, υπόψη των μελών του οποίου θα θέσει τις προτάσεις.

Ομοίως προτάσεις συμμετοχής και σε άλλα ψηφοδέλτια αναφέρουν οι πληροφορίες ότι έχει δεχθεί ο Ταξιάρχης Βέρρος, που αναμένεται σήμερα να καταλήξει και να ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Προς το παρόν, ο ίδιος δε θέλησε να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, επισημαίνοντας ότι είναι ιδιαίτερα τιμητικές για τον ίδιο οι προτάσεις που του έγιναν, και απ’ τον κ. Βογιατζή, και γενικότερα από όσους τον προσέγγισαν για να συνεργαστούν σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.