Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Π.Βογιατζής: παρουσίαση ψηφοδελτίου Λέσβου

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Παύλος Βογιατζής, ανακοίνωσε τους υποψηφίους του Συνδυασμού «Αγώνας για τα Νησιά μας» στη Λέσβο.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου,29/9, στη Μυτιλήνη, ο κ. Βογιατζής σημείωσε μεταξύ άλλων:


"Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με σκοπό να αναδείξουμε τις προοπτικές που έχουν τα νησιά μας στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά και τα πρόσωπα που θα κληθούν στη μάχη της 7ης Νοεμβρίου να δώσουν τον αγώνα για να γίνει το όραμα πράξη.

Το βασικό ζητούμενο για τα νησιά μας, είναι η διεκδίκηση ίσων ευκαιριών ανάπτυξης με την Ηπειρωτική Ελλάδα. Ο Συνδυασμός μας «Αγώνας για τα Νησιά μας» αυτό το στόχο έχει. Να δυναμώσει τη φωνή μας, να δυναμώσει τις διεκδικήσεις μας για τον τόπο μας, το μέλλον μας, τα παιδιά μας. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να λειτουργεί ως μια τοπική κυβέρνηση με παρουσία, ρόλο και λόγο στον Εθνικό σχεδιασμό, αλλά και στις ευρωπαϊκές περιφερειακές πολιτικές που σχεδιάζονται.

Είμαστε εδώ για να δημιουργούμε την ατζέντα των θεμάτων, να ιεραρχούμε, να διεκδικούμε και να κερδίζουμε. Με το όραμα και το πρόγραμμά μας, με την αυτοδιοικητική εμπειρία, αλλά και την εμπειρία στην άσκηση της διοίκησης, ξέρουμε και μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα της ισόρροπης ανάπτυξης για τα νησιά μας

Στη συνέχεια παρουσίασε επιγραμματικά, τις Αρχές και τις Θέσεις του Συνδυασμού, λέγοντας:

Ο «Αγώνας για τα νησιά μας» διεκδικεί:


1. Τη στήριξη του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας, διεκδικώντας τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλειά της, ώστε να αποβεί λειτουργική και αποτελεσματική.


2. Την καλλιέργεια περιφερειακής συνείδησης με ανθρωποκεντρική αντίληψη, εδραιώνοντας καθημερινά το ανθρώπινο-κοινωνικό προφίλ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


3. Διακηρύσσουμε τη διαφορετικότητα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου -λόγω της νησιωτικότητας- και διεκδικούμε τα όσα η ιδιαιτερότητα αυτή συνεπάγεται, μέσα από το νησιωτικό ισοδύναμο.


4. Αντιστεκόμαστε στη μιζέρια και στην ερημοποίηση των νησιών μας. Θέλουμε τις πόλεις και τα χωριά μας ζωντανά και δημιουργικά. Τα νησιά μας είναι γεμάτα δύναμη και αναπτυξιακές δυνατότητες. Αυτές θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό.


5. Στοχεύουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νησιών μας και στην πρόοδο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.


6. Συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε θέματα νευραλγικών τομέων, όπως η έρευνα, το περιβάλλον και η ανάπτυξη, διασφαλίζοντας τις απαιτούμενες προϋποθέσεις επιτυχίας του Προγραμματισμού μας.


7. Υπηρετούμε τα συμφέροντα των νησιών μας και, μαζί με τους συμπολίτες μας, ερχόμαστε σε ρήξη με την εκάστοτε κυβερνητική ή ευρωπαϊκή πολιτική, όποτε διαπιστώνουμε ότι η Περιφέρειά μας δεν ωφελείται από αυτήν.


8. Εργαζόμαστε και αγωνιζόμαστε για τα νησιά μας, μέσα από την καθημερινότητα των κατοίκων και την προσπάθειά τους για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, στη νησιωτική και συνάμα ακριτική Περιφέρειά μας.


9. Δίνουμε έναν αγώνα από τον οποίο κερδισμένος πρέπει να είναι και θα είναι, το Βόρειο Αιγαίο.


10. Αγωνιζόμαστε με Όραμα, Μαχητικότητα, Αξιοπιστία και Εμπειρία. Οι συνεργάτες μου κι εγώ έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση στα προβλήματα των νησιών μας. Αυτό για μας σημαίνει ότι: Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Βορείου Αιγαίου οφείλει να προγραμματίζει, να διεκδικεί, να συμπαραστέκεται, να συμμετέχει, να αναδεικνύει και να θωρακίζει τα συμφέροντα των νησιωτών. Όλων ανεξαιρέτως.


11. Είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις και τις ιδέες όλων των κατοίκων των νησιών μας, ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών προτιμήσεων, γιατί πάνω από το εγώ, βάζουμε το εμείς.


12. Πορευόμαστε με ένα κοινό όραμα και αυτό μας ενώνει: Νησιά σύγχρονα, με υποδομές και προοπτικές ανάπτυξης. Αυτό, για το Συνδυασμό μας, είναι δέσμευση ευθύνης.


"Ο Αγώνας για τα Νησιά μας, τώρα γίνεται ακόμα πιο μαζικός", σημειώσε ο κ. Βογιατζής παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο Λέσβου:


Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου:

Βαλσαμίδης Θεόδωρος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών

- Αλατζάς Απόστολος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

- Ανδριώτου Πελαγία
Δικηγόρος

- Αρώνης Κωνσταντίνος
Ιατρός

- Αψόκαρδου Βασιλική
Εργολήπτης Δημοσίων Έργων

- Βατής Γεώργιος
Συντ. Δημόσιος Υπάλληλος

- Βέρρος Ταξιάρχης
Πολιτικός Μηχανικός

- Καλαμποκάς Νικόλαος
Επιχειρηματίας

- Κατανάκη Ιωάννα-Μαρία
Υπάλληλος ΔΕΗ

- Κατσαμάτσα Ευλαλία
Οικονομολόγος

- Κουνέλης Κωνσταντίνος
Εκπαιδευτικός

- Κουρτζής Ηλίας
Προϊστάμενος Χημικής Υπηρεσίας

- Κουτσοτάσιος Χρίστος
Αρχιτέκτονας

- Κουφού Γιούλη
Δημόσιος Υπάλληλος

- Λίβανου Πόπη
Δικηγόρος

- Πολυπαθέλλης Μιχαήλ
Υπάλληλος Νοσοκομείου Μυτιλήνης

- Πολυχρόνης Ευστράτιος
Συντ. Αστυνομικός

- Γόμου - Πρωτογεράκη Καλλιόπη
Επιχειρηματίας

- Τζιμής Ευστράτιος
Καθηγητής

- Τσισλάκης Ευστράτιος
Οικοδόμος

- Τσουκαρέλλης Παναγιώτης
Κοινωνικός Λειτουργός

- Σουλακέλλη-Κέλμαλη Παναγιώτα
Έμπορος

- Φραντζέσκος Παρασκευάς
Ασφαλιστής

- Χατζηδιάκος Δημήτριος
Φοιτητής Διοίκησης & Οικονομίας