Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Καλλονή: Ευκολότερη η πρόσβαση στην Παναγία Μυρσινιώτισσα (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου που οδηγεί από την Επαρχιακή Οδό Καλλονής – Πέτρας στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρσινιώτισσας.

Η ασφαλτόστρωση της οδού ήταν πάγιο αίτημα του Δήμου Καλλονής και των κατοίκων της περιοχής στο οποίο ανταποκρίθηκε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου. Η οδός, μήκους ενός χιλιομέτρου, ήταν μέχρι σήμερα χωματόδρομος, με αποτέλεσμα η πρόσβαση των επισκεπτών στην Ιερά Μονή να γίνεται με δυσκολία.


Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο έργο, ο αρμόδιος Αντινομάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης σημείωσε ότι η βελτίωση της οδού πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Παναγίας Μυρσινιώτισσας στην Καλλονή εντάσσεται στις προσπάθειες της Νομαρχίας για την ανάδειξη των σημαντικών μνημείων.

«Τα τελευταία χρόνια ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχουμε χρηματοδοτήσει και υλοποιήσει σημαντικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Παρεμβάσεις που συμβάλλουν σημαντικά και στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας», πρόσθεσε ο κ. Βαλσαμίδης.

Η Ιερά Μονή της Παναγίας Μυρσινιώτισσας ιδρύθηκε το 1527, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε από τη βυζαντινή περίοδο. Είναι ένα από τα σημαντικά βυζαντινά μνημεία που διαθέτει η Λέσβος, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών στο νησί και προσκυνητών.