Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Στηθαία σε δρόμους της Λέσβου (ΕΜΠΡΟΣ)

22/09/2010

Συνολικά με 300.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε επαρχιακούς δρόμους της Λέσβου. Ανάλογα έργα έχουν ήδη υλοποιηθεί σε μεγάλα οδικά τμήματα, αναδεικνύοντας το στόχο της νομαρχίας να κάνει ει δυνατόν ασφαλέστερη την οδήγηση σε όλο το νησί.



Σύμφωνα με απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων, Π.Δ.Ε. και Περιβάλλοντος, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα υπό την προεδρία του αντινομάρχη Θεόδωρου Βαλσαμίδη, εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας - Στηθαία Ασφαλείας (επαρχιακή οδός Μεγαλοχώρι - Αγιάσος, επαρχιακή οδός Άγρα - Μεσότοπος - Ερεσός κ.λπ.)», συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Η ανάδοχος εταιρεία αναδείχθηκε δίνοντας μέση έκπτωση 42%, ενώ στο πλαίσιο του έργου αναμένεται να τοποθετηθούν μεταλλικά στηθαία ασφαλείας σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου που έχουν καταγραφεί προβλήματα για την οδική ασφάλεια, όπως: Μεγαλοχώρι - Αγιάσος (συνολικό μήκος 2.500 μέτρα), Άγρα - Μεσότοπος - Ερεσός, Άντισσα - Σίγρι κ.λπ..

Ο κ. Βαλσαμίδης, σε δήλωσή του, υπογράμμισε πως η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λέσβου συνεχίζει την προσπάθεια για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και στο πλαίσιο του έργου, αλλά και σε συνέχεια αντίστοιχων παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια, «επιδιώκεται να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν καταγραφεί σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου και δεν έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα. Αξιοποιούνται έτσι, με τον καλύτερο τρόπο, οι πόρους που δίνονται, προς όφελος των πολιτών.».