Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΕΣΒΟΥ (ΡΑΔΙΟ ΚΑΛΛΟΝΗ)


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου στα πλαίσια του έργου «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΕΣΒΟΥ» ανέπτυξε ένα σύστημα υπηρεσιών μέσα από δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, που αξιοποιεί την πληροφορία από τους γεωγραφικούς χάρτες που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του έργου, και αναδεικνύει τις ομορφιές του Νομού παρέχοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να εντοπίζει τα σημεία ενδιαφέροντος του Νομού και να ανακτά σημαντικές πληροφορίες για αυτά. Παράλληλα, το σύστημα παρέχει πληροφορίες δρομολογίων για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, από, προς και εντός του Νομού. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να βρίσκει πλήρως τη διαδρομή που επιθυμεί να ακολουθήσει μέσα στο Νομό, να εντοπίζει με ακρίβεια τα σημεία ενδιαφέροντος της διαδρομής και να τυπώνει τους χάρτες. Τα σημεία ενδιαφέροντος συλλέχθηκαν από το Τμήμα Πληροφορικής της Ν.Α. Λέσβου στα πλαίσια του έργου, με τη χρήση της τεχνολογίας των GPS και την εισαγωγή των συντεταγμένων κάθε σημείου ενδιαφέροντος στην εφαρμογή.

Το έργο έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση της διαδικτυακής υποδομής (wifi hot spots) σε 4 σημεία του Νομού (στο κεντρικό κτίριο της Νομαρχίας, στο Κέντρο Τεχνών Μήθυμνας, στο Δημαρχείο Μύρινας και στο σχολείο του Αγίου Ευστρατίου) ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης της υφιστάμενης δικτυακής υποδομής του Δήμου Γέρας και του Δήμου Καλλονής. Ακόμα, η σχεδίαση του συστήματος διασφαλίζει την επεκτασιμότητα του, ώστε να είναι δυνατή η μελλοντική εγκατάσταση επιπλέον wifi hot spots και σε άλλες περιοχές του Νομού καθώς και η χρήση του συστήματος από wifi hot spots που θα τοποθετηθούν στα πλαίσια άλλων έργων.

Το Έργο, στοχεύει:
• Στη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που αφορούν στις μετακινήσεις των επισκεπτών και των μόνιμων κατοίκων του Νομού.
• Στην προβολή της πολιτιστικής και τουριστικής κληρονομιάς και των σημείων ενδιαφέροντος του Νομού.
• Στην αύξηση της τουριστικής κίνησης του Νομού μέσω της παρουσίασης των τρόπων μετακίνησης των επισκεπτών του.
• Στην προβολή, μέσω της πύλης, των ΜΜΜ (Μέσων Μαζικής Μεταφοράς) τουριστικού ενδιαφέροντος του Νομού
• Στην προώθηση ευρυζωνικών υπηρεσιών και εφαρμογών με χρήση δικτύων υψηλών ταχυτήτων (wi-fi hot spots)